Nagyrédei Horgásztó

Régió:   Heves megye
Kapcsolattartó: Bárdóczky Zoltán
Telefon:+36 30 99-4444-9
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2017-08-03 15:49:12
Forrás:http://www.nagyredeihorgaszto.hu/
Vízterület: 22 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Bojlis és sportjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma 18
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon GPS Északi szél. (fok) 47.780376
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.83824
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A Nagyrédei Horgásztó Heves megyében, Gyöngyös előtt, Nagyréde községben található. A tározó Budapesttől 60 km-re helyezkedik el, az M3-as autópályán vagy a 3-as országúton, kb. 40 perc alatt megközelíthető. A tó a Mátra lábánál, hegyek, erdők ölelte, érintetlen festői környezetben fekszik, vízét két patak táplálja. Az 1960-as évek elején létesített egykori TSZ víztározó eredetileg mezőgazdasági célokat szolgált, 2010-től pedig sporthorgász-tóként üzemel. A teljes terület 32 hektár, amelyből a vízfelület 22 hektárt tesz ki. A víz átlagos mélysége 1,4 – 2,2 méter között mozog. A tavat sűrű, benyúló nádasok, elsüllyedt tuskók, rönkök, part menti bedőlt fák, illetve változatos, iszapos mederfenék jellemzi.

Hegyek, erdők ölelte, festői környezet
A tavon a „fogd meg és engedd vissza” (Catch & Release) szemlélet és horgászati módszer alapján a horgászok minden halat kötelesek visszaengedni! A horgászrend kialakításánál a természetes környezet és a háborítatlan élővilág megőrzése volt az elsődleges szempont.
50 éve érintetlen, 22 hektáros víztározó.

A több mint 50 éves tóban megtalálható Magyarország összes őshonos halfaja. A hosszú évek során több, ritkaságszámba menő, kapitális méretű hal fejlődött ki a tó állományában. A halfaunát főként a 10, illetve 20 kg-ot is meghaladó pontyok, amurok jellemzik. Óriási, 50 kg-nál is nagyobb harcsák, gyönyörű süllők és csukák színesítik a tározó zavartalan élővilágát. Említésre méltó, hogy a törpeharcsa egyáltalán nem képes megmaradni a tó vízében.

A tavon, a kényelmes és zavartalan horgászat érdekében mindösszesen 17 horgászállás (az állásokon kényelmesen 2-3 fő elfér) található, melyeken előzetes bejelentkezés alapján lehet horgászni. Minden álláshoz fedett beülő, tűzrakó, szemetes és WC tartozik. Az ideérkezőknek egész évben, napi 24 órában lehetősége nyílik a horgászatra.

Minden álláshoz fedett beülő, tűzrakó, szemetes és WC tartozik

A tónál Büfé, különálló zuhanyzóblokk, női-férfi toalett található. A Büfében hideg ételek, italok, neves Nagyrédei borkülönlegességek kaphatók, illetve lehetőség van áram, és internet igénybevételére is. Ezen felül csónak, motor, akkumulátor bérelhető, illetve alapvető horgászfelszerelések, csalik is kaphatók.

Büfé, különálló zuhanyzóblokk, női-férfi toalett

A szabadtéri sütési, főzési, sátorozási lehetőség adott, valamint a gyermekeknek egy játszótér homokozóval is ki lett alakítva. A tó összes állásához kövezett út vezet, illetve egy kamerával megfigyelt parkoló is vendégeink rendelkezésére áll. Szállás lehetőség Nagyréde Községben, a T-bor vendégházban biztosított. További képek a tóról, a panzióról, illetve a szolgáltatásokról a galéria menüpont alatt találhatóak. /Nagyrédei Horgásztó - www.nagyredeihorgaszto.hu - /

2010-ben kialakításra került a Kis-tó, ami egy alig fél hektáros tó a Büfé közelében, melynek célja a halakat gasztronómiailag értékelő horgászok kiszolgálása, illetve a horgászattal való ismerkedés, gyakorlás, és a kapások élménye.
Bővebb információ : www.nagyredeihorgaszto.hu

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Részletek itt:

http://www.nagyredeihorgaszto.hu/informaciok.html

Környék leírása

A tó a Mátra lábánál, hegyek, erdők ölelte, érintetlen festői környezetben fekszik, vízét két patak táplálja.

Megközelíthetőség

A Nagyrédei Horgásztó Heves megyében, Gyöngyös előtt, Nagyréde községben található. A tározó Budapesttől 60 km-re helyezkedik el, az M3-as autópályán vagy a 3-as országúton, kb. 40 perc alatt megközelíthető. A tó a Mátra lábánál, hegyek, erdők ölelte, érintetlen festői környezetben fekszik, vízét két patak táplálja.


Váltás nagyobb térképre

A Nagyrédei Horgásztó Heves megyében, Gyöngyös előtt, Nagyréde községben található. A tározó Budapesttől 60 km-re helyezkedik el, az M3-as autópályán vagy a 3-as országúton, kb. 40 perc alatt megközelíthető. A tó a Mátra lábánál, hegyek, erdők ölelte, érintetlen festői környezetben fekszik, vízét két patak táplálja.

Cím

Helyszín

Nagyréde (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Cikkek

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:

Sensation Baits