Spicces horgásztó

Régió:   Békés megye
Kapcsolattartó: Foglalás, érdeklődés: Bótos Andrea
Telefon:06/70/338-1088
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2013-02-24 13:29:52
Forrás:http://spicces.hu
Vízterület: 9 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Bojlisjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma 16
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.887519
icon GPS Keleti hossz.(fok) 20.781194
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A „Spicces” horgásztó Gyomaendrőd külterületén a tökéletes síkság egyhangú vonulatával dacoló igazi oázis.
Morfológiai vázlata szerint: pleisztocénkor kori nagy kiterjedésű sík felszín vastag infúziós löszborítással. Az óholocénban még állóvízzel borított felszín hordalékkúpján mára neogén infúziós lösz terült el, ahol a rétegek vastagsága állandó. A felszíni termőréteg alatti homok ásványréteg kitermelése az 50 –es években kezdődött.A folyamatos kitermelés eredményeként alakult ki a mára 9 ha területű Kopolya típusú bányató, melynek víz szintje enyhe ingadozással stabil, amit az 50 méteres szintkülönbség valamint a homok jó vízvezető képessége bő vízutánpótlással biztosít. A tulajdonos 2005.-ben vásárolta meg a területet akkor még bányászatra, később fokozatosan alakítatta elképzeléseinek megfelelően horgászparadicsommá. A tavat a vidékre jellemző különleges növényi és állatvilággal büszkélkedő park veszi körül. Az ültetett erdősáv, az örökzöldek barátságos ligeti hangulatot árasztanak. A víz mélysége, mederalakulása változatos képet mutat, a mederfenék iszap és akadás mentes. A tó parti sávjában a nád és a sás csak kialakulóban lévő társulásként van jelen, a vízmélységből adódóan pedig az aljzat sem borított különböző hínárokkal A kiváló vízminőséggel rendelkező vízterületben, kedvező összetételű, egészséges halállomány él. Mindezek mellett, a betelepítés folyamatos, ami főleg állóvízi halfajtákból áll, a tó halfaunáját zömében ponty, harcsa, süllő, csuka alkotja. A mindig nagyszámú zsákmányhal miatt a ragadozóhalak populációi önállóan is képesek megélni és növekedni.
A pontyok zöme 14-18 kg-os, és meglehetősen sok 20 kg feletti kapitális példány is található. Az utánpótlásról a tó sekélyebb részén kialakított halnevelő gondoskodik.

A hagyományos „catch n’ release” (fogd ki és engedd vissza) elven működő horgásztó kiválóan alkalmas a profi horgászok szenvedélyes sportjára, de egyben kezdő, a bojlis horgászattal még csak most ismerkedő sporttársak számára, valamint úgynevezett teszthorgászatokra is.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

SZOLGÁLTATÁSAINK
A komfortos téliesített faházakkal kialakított horgásztó, parkosított hatalmas zöld területe a horgászat mellett családi pihenésre, kikapcsolódásra is alkalmas. A faházak felszereltsége: hűtőszekrény, mikro, kandalló, ágy.
Bográcsozás, piknikezés mellett a Three Rivers Pub éttermi szolgáltatásai is az idelátogatók kényelmét biztosítja.

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Gyomaendrőd (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

VideókCikkek

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:

Sensation Baits