Vadkan Tó

Régió:   Nógrád megye
Kapcsolattartó: Kapcsolat
Telefon:+36-20-954-7242
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2020-09-04 12:56:35
Forrás:http://www.vadkanto.hu
Vízterület: 19 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Bojlisjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma 15
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon GPS Északi szél. (fok) 47.968656
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.418602
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A Cserhát szívében, a cserhátsurányi Kegyetlen hegy lábánál tört utat magának a Szanda patak. A hosszan kanyargó patak völgyéből és az azt körbeölelő négy hegyből áll a falutól diszkréten elzárt 220 hektáros, bekerített magántulajdonú birtok. A mintegy 36 km2-es vízgyűjtő területnek köszönhetően a patak kimagasló vízhozama lehetővé tette, hogy 2003-ban a birtok képzeletbeli közepén egy 30 méter talpszélességű, 400 méter hosszú völgyzáró gáttal közel 20 hektáros víztározót alakítsunk ki. A kialakított tó, amely gyönyörűen illeszkedve a környezetbe tölti ki a völgyet, negyedmillió köbméter vizet tárol, legmélyebb pontján mintegy három méteres vízoszloppal.


A lakott területtől mindössze 700 méterre, de mégis érintetlen természeti-, mesébe illő mikrovilágba érkezünk. A tavat körülölelő erdőkben számos vaddisznó és muflon talál menedéket, látványukban gyakran gyönyörködhetünk.

Az első telepítést követően évente növeltük a tó halállományát. Elsősorban pontyot és egyéb békéshalakat helyeztünk a tóba, de került bele ragadózóhal is. Mára ez a halállomány szépen kifejlődött, ezért a jelenlegi tórekord ponty már 20 kg fölött van, de számos kapitális méretű amur és csuka fogást is elkönyvelhettek a horgászok. A tavon évekig nem volt horgászat, így a halállományunk zavartalanul fejlődhetett, a nálunk fogott halak kivétel nélkül saját állományból származnak. Jó erőben, jó egészségben vannak, így horgászatuk egyedülálló élményt nyújt a háborítatlan természeti környezeteben.A horgásztatás 12 stégen (horgászálláson) folyik, melyeken 2-3 horgász kényelmesen elfér. Az állások egymástól való távolsága és a buja növényzet biztosítja a vendégeink zavartalan privát szféráját. Az állások murvával borítottak, így a felállított sátrakat nem a sáros talajon kell eső után összepakolni. Az állások minimum 48 órás ittlét esetén foglalhatóak, rövidebb horgászat esetén az éppen szabad állásokon lehet horgászni. Tavunkon csónakok bérelhetőek, de saját csónak is használható.

A kiválasztáshoz néhány rövid infó a helyekról:

1., 2., 6., 7.-es állások: a tó legmélyebb része, a mélység vízállástól függően 2,6-2,8 méter. A terület enyhén iszapos, jelentősebb törés nélkül. A tó közepén húzódik a régi patakmeder, ami szinte teljesen feliszapolódott, viszont a két partja teljesen iszapmentes. A meghorgászható távolság kb. 140-150 méter. 2-3 fő hrgászatára alkalmas állás. A 6-os hely a legárnyékosabb. Az 1-es állás faházzal együtt bérelhető.

3., 4.-es állások: A tó középső része, átlagos vízmélység 2,5-2,7 méter. A nagyhalas horgászok kedvelt helyei. A tó közepén húzódó patakmeder két partja kemény, iszapmentes. Meghorgászható távolság kb. 150-160 méter. 2-3 horgász kényelmesen elfér. A 3-as állás faházzal együtt bérelhető.


5.-ös állás: Változatos a vízmélység, 0,5 méteről 2 méterig. Az állás jobb oldalán nádsáv húzódik sekély vízben, ami tavasszal pontyos, nyáron amuros helynek számít. 2-3 horgász kényelmesen elfér a részben árnyékos horgászálláson. Az állás faházzal együtt bérelhető.

8.-as állás: A tó középső része, átlagos vízmélység 2,5-2,7 méter. Ezen az álláson két kisebb méretű stég található. A buja növényzetnek köszönhetően jól árnyékolt. A középen húzódó patakmeder partja kemény, többi rész enyhén iszapos. Meghorgászható távolság 130-140 méter.

9.-es állás: A tó középső része, 2,3-2,5 méteres vízmélységgel. Teljesen árnyékos, két horgász számára alkalmas hely.

Fél 10-es állás: A tó középső része különösebb medertörés nélkül. Az állás meredek part alján helyezkedik el, lépcsőn közelíthető meg, nagyméretű stéggel rendelkezik. Az állás 2 horgász számára biztosít kényelmes dobós horgászati lehetőséget.

10.-es állás: Az amurfogást kedvelő horgászok között népszerű állás. 2,1-2,3 méteres vízmélységgel, enyhén iszapos aljzattal találkozhtunk ezen az álláson. Részben árnyékos hely, 2-3 horgász számára elegendő vízterülettel, dobós horgászati lehetőséggel.

11.-es állás: A tó sekélyebb része, 1,7-1,9 méteres vízmélységgel. Mind amur, mind pontyhorgászat számára kedvelt pálya. Minimálisan árnyékos hely dobós horgászati lehetőséggel.

12.-es állás: A vízmélység 1,6-1,9 méter. Az aljzat enyhén iszapos, kisebb területeken növényi maradványok miatt akadós. Minimálisan árnyékos hely, dobós horgászati lehetőséggel.

14-es állás: Nagyméretű mólós stéggel ellátott horgászállás, ligetes partszakasszal. A vízmélység 1,6-1,8 m, dobós horgászati lehetőséggel.

15-ös állás: Nagyméretű mólós stéggel ellátott horgászállás, ligetes partszakasszal. A vízmélység 1,6-1,8 m, dobós horgászati lehetőséggel.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség

Az M2-es utat Rádnál elhagyva Csővár, Acsa, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp településeken áthaladva, Budapesttől 89 km-re, egy órányi autózással juthatunk el tavunkra.
A 21-es útról Hollókő felé letérve, Alsótoldnál balra fordulva Cserhátszentiván, Herencsény településeken áthaladva érkezünk meg Cserhátsurányba.


Váltás nagyobb térképre

Az M2-es utat Rádnál elhagyva Csővár, Acsa, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp településeken áthaladva, Budapesttől 89 km-re, egy órányi autózással juthatunk el tavunkra.
A 21-es útról Hollókő felé letérve, Alsótoldnál balra fordulva Cserhátszentiván, Herencsény településeken áthaladva érkezünk meg Cserhátsurányba.

Cím

Helyszín

Cserhátsurány (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Cikkek

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:

Sensation Baits