Vadkan Tó

Régió:   Nógrád megye
Kapcsolattartó: Kapcsolat
Telefon:+36-20-954-7242
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2020-09-04 12:56:35
Forrás:http://www.vadkanto.hu
Vízterület: 19 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Bojlisjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma 15
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon GPS Északi szél. (fok) 47.968656
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.418602
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A Cserhát szívében, a cserhátsurányi Kegyetlen hegy lábánál tört utat magának a Szanda patak. A hosszan kanyargó patak völgyéből és az azt körbeölelő négy hegyből áll a falutól diszkréten elzárt 220 hektáros, bekerített magántulajdonú birtok. A mintegy 36 km2-es vízgyűjtő területnek köszönhetően a patak kimagasló vízhozama lehetővé tette, hogy 2003-ban a birtok képzeletbeli közepén egy 30 méter talpszélességű, 400 méter hosszú völgyzáró gáttal közel 20 hektáros víztározót alakítsunk ki. A kialakított tó, amely gyönyörűen illeszkedve a környezetbe tölti ki a völgyet, negyedmillió köbméter vizet tárol, legmélyebb pontján mintegy három méteres vízoszloppal.


A lakott területtől mindössze 700 méterre, de mégis érintetlen természeti-, mesébe illő mikrovilágba érkezünk. A tavat körülölelő erdőkben számos vaddisznó és muflon talál menedéket, látványukban gyakran gyönyörködhetünk.

Az első telepítést követően évente növeltük a tó halállományát. Elsősorban pontyot és egyéb békéshalakat helyeztünk a tóba, de került bele ragadózóhal is. Mára ez a halállomány szépen kifejlődött, ezért a jelenlegi tórekord ponty már 20 kg fölött van, de számos kapitális méretű amur és csuka fogást is elkönyvelhettek a horgászok. A tavon évekig nem volt horgászat, így a halállományunk zavartalanul fejlődhetett, a nálunk fogott halak kivétel nélkül saját állományból származnak. Jó erőben, jó egészségben vannak, így horgászatuk egyedülálló élményt nyújt a háborítatlan természeti környezeteben.A horgásztatás 12 stégen (horgászálláson) folyik, melyeken 2-3 horgász kényelmesen elfér. Az állások egymástól való távolsága és a buja növényzet biztosítja a vendégeink zavartalan privát szféráját. Az állások murvával borítottak, így a felállított sátrakat nem a sáros talajon kell eső után összepakolni. Az állások minimum 48 órás ittlét esetén foglalhatóak, rövidebb horgászat esetén az éppen szabad állásokon lehet horgászni. Tavunkon csónakok bérelhetőek, de saját csónak is használható.

A kiválasztáshoz néhány rövid infó a helyekról:

1., 2., 6., 7.-es állások: a tó legmélyebb része, a mélység vízállástól függően 2,6-2,8 méter. A terület enyhén iszapos, jelentősebb törés nélkül. A tó közepén húzódik a régi patakmeder, ami szinte teljesen feliszapolódott, viszont a két partja teljesen iszapmentes. A meghorgászható távolság kb. 140-150 méter. 2-3 fő hrgászatára alkalmas állás. A 6-os hely a legárnyékosabb. Az 1-es állás faházzal együtt bérelhető.

3., 4.-es állások: A tó középső része, átlagos vízmélység 2,5-2,7 méter. A nagyhalas horgászok kedvelt helyei. A tó közepén húzódó patakmeder két partja kemény, iszapmentes. Meghorgászható távolság kb. 150-160 méter. 2-3 horgász kényelmesen elfér. A 3-as állás faházzal együtt bérelhető.


5.-ös állás: Változatos a vízmélység, 0,5 méteről 2 méterig. Az állás jobb oldalán nádsáv húzódik sekély vízben, ami tavasszal pontyos, nyáron amuros helynek számít. 2-3 horgász kényelmesen elfér a részben árnyékos horgászálláson. Az állás faházzal együtt bérelhető.

8.-as állás: A tó középső része, átlagos vízmélység 2,5-2,7 méter. Ezen az álláson két kisebb méretű stég található. A buja növényzetnek köszönhetően jól árnyékolt. A középen húzódó patakmeder partja kemény, többi rész enyhén iszapos. Meghorgászható távolság 130-140 méter.

9.-es állás: A tó középső része, 2,3-2,5 méteres vízmélységgel. Teljesen árnyékos, két horgász számára alkalmas hely.

Fél 10-es állás: A tó középső része különösebb medertörés nélkül. Az állás meredek part alján helyezkedik el, lépcsőn közelíthető meg, nagyméretű stéggel rendelkezik. Az állás 2 horgász számára biztosít kényelmes dobós horgászati lehetőséget.

10.-es állás: Az amurfogást kedvelő horgászok között népszerű állás. 2,1-2,3 méteres vízmélységgel, enyhén iszapos aljzattal találkozhtunk ezen az álláson. Részben árnyékos hely, 2-3 horgász számára elegendő vízterülettel, dobós horgászati lehetőséggel.

11.-es állás: A tó sekélyebb része, 1,7-1,9 méteres vízmélységgel. Mind amur, mind pontyhorgászat számára kedvelt pálya. Minimálisan árnyékos hely dobós horgászati lehetőséggel.

12.-es állás: A vízmélység 1,6-1,9 méter. Az aljzat enyhén iszapos, kisebb területeken növényi maradványok miatt akadós. Minimálisan árnyékos hely, dobós horgászati lehetőséggel.

14-es állás: Nagyméretű mólós stéggel ellátott horgászállás, ligetes partszakasszal. A vízmélység 1,6-1,8 m, dobós horgászati lehetőséggel.

15-ös állás: Nagyméretű mólós stéggel ellátott horgászállás, ligetes partszakasszal. A vízmélység 1,6-1,8 m, dobós horgászati lehetőséggel.

Horgászat Árak

Felnőtt 24 órás (2 bot) ? 8.000 Ft/fő, 4 nap felett (96 óra) 7.000 Ft/fő
Faházas állás: 24.000 Ft/24 óra/4 bot (2 horgász), plusz személyek és szolgáltatások (pl.: 3. bot) külön fizetendő
3. botos pótjegy: 1.000 Ft/fő/nap
Gyermek horgász 14 éves korig egy darab úszós készséggel díjmentesen horgászhat. 14 és 18 év közötti korú horgász számára egybotos engedély 50% kedvezménnyel váltható.
Kisérő: 2.000 Ft/nap
Látogató: 1.000 Ft/alkalom
A kisérők és látogatók nem horgászhatnak!

Általános horgászrend

Érvényes 2020. január 01-től

Általános szabályok:

A vadaskert teljes területén a maximális megengedett sebesség 5 km/h
A tóban fürdeni TILOS!
Horgászati céllal robbanómotor használata TILOS, csak elektromos motor használható
Lakóautó, lakókocsi, sátor használata engedélyezett
A környéken élő állatok védelmében TILOS a felcsalizott szerelékeket szabadon tárolni, csak zárt dobozban vagy sátorban. A vadállatok etetése, befogása, fogságban tartása szigorúan TILOS!!!
TILOS a növényzet ritkítása, valamint az állatvilágban történő károkozás
TILOS a csikkek, maghéjak és egyéb szemetek szétdobálása
A horgászhelyeket mindenki köteles tisztán hátrahagyni. Szemetet csak az üzemeltető által biztosított, bekötözött szemeteszsákban lehet hátrahagyni.
A tónál szelektív hulladék gazdálkodást folytatunk, amihez szelektív zsákot biztosítunk!
Tűzrakás, grillezés engedélyezett a horgászhelyeken, a tűzvédelmi előírások betartása mellett és csak az arra kialakított tűzrakó helyen. Tűzgyújtás esetén min. 10 literes vödörben vizet kell biztosítani az oltáshoz. TILOS a tó körül fát gyűjteni és azt elégetni.
16 éven aluliak csak felnőtt kísérővel tartózkodhatnak a vadaskertben
Kutyát a tó területére csak pórázzal, szájkosárral lehet behozni, szabadon engedni TILOS. Más állatok behozatala szigorúan TILOS.
Horgászhelyek foglalása minimum 48 órára lehetséges
Foglalni az 1-5 és a 8-as , és a 10-12-es állásokat minimum 2 fő horgászatára lehetséges.
1 fő horgászatára foglalható állások: 6, 7, 9.
A horgászhelyeket adott nap déli 12 órától lehet elfoglalni, távozáskor adott nap 12 óráig kell elhagyni.
A felszerelés kipakolása után a személygépjárműveket a kijelölt parkolókban kell leállítani. A horgászat csak a gépjárművek parkolóban történő leállítása után kezdhető meg.
1 -3 ig állások a északi gáti parkolóban, 4,5 a déli gáti parkoloban, a 6-12 állások a bejárat melletti parkolóban tárolják járműveiket
Az itt tartózkodás alatt a tó területét naponta egy alkalommal lehet elhagyni, ennek időtartama 16.00-18.00 közötti időszak. Ezen szándékot az ügyeletes halőrrel kell leegyeztettni a távozási szándék előtt legalább 2 órával.
Távozáskor az ügyeletes Halőr/Tógazda engedélyével lehet behajtani a horgászálláshoz. A bepakolás a halőr ellenőrzése után kezdhető meg. Autó horgászálláson történő parkolásakor már nem lehet bevetett készség a horgászálláson
A horgászokhoz érkező látogatók járműveikkel nem hajthatnak az állásokhoz, azokat az adott álláshoz tartozó parkolóban kell leállítani.
A horgászok és látogatók tudomásul veszik és elfogadják, hogy a tó teljes területén a tulajdonos kamerával megfigyelt területeket hozott létre
A hallal való kíméletlen bánásmód, a természet károsítása, a szabályok be nem tartása a kaúció elvesztésével, súlyosabb esetben a horgászengedély azonnali visszavonásával jár.
A tavon kizárólag sporthorgászat engedélyezett, halat elvinni szigorúan TILOS!
Mindenki számára kötelező halkíméleti eszközök: sűrű szövésű nagyméretű merítőháló, megfelelő minőségű peremes (minimum 5cm magas) pontymatrac, merev rudas mérlegelőzsák és elegendő mennyiségű sebfertőtlenítő.
Sebfertőtlenítésre kizárólag a Nash Medi Carp Ultra típusú sebkezelő használható. A szer megvásárolható az ügyeletes halőrnél. A sebkezelés elmulasztása a megadott sebkezelővel súlyos szabályszegésnek minősül, mely a horgászat azonnali betiltását eredményezi.
A pontymatrac megfelelőségét az ügyeletes halőr ellenőrzi. Amennyiben hiányosságot észlel, abban az esetben a horgászat nem kezdhető meg.
A kifogott halakat fotózás után azonnal vissza kell engedni. TILOS a kifogott halat pontyzsákban és egyéb haltároló eszközökben tárolni.
A kifogott halakat TILOS állva fotózni. Guggolva, állandóan a pontymatrac felett tartva, a legnagyobb körültekintéssel szabad fotózni.
Minden kifogott hal esetében kötelező a pontymatrac, mérlegelőzsák és az előírt sebfertőtlenítő használata. Ennek elmulasztása a horgászat azonnali megtiltását eredményezi. A pontymatracot és mérlegelőzsákot használat előtt minden esetben bőségesen be kell vizezni, szükség esetén a felhevült matracot le kell hűteni.
Bevetett készségeket őrizetlenül hagyni szigorúan TILOS!
Horgászat során kizárólag ún. elhagyós végszerelék használható. Az ólom elhagyását nem szabad gátolni pl. forgókacsok használatával sem. Az ólom maximális súlya 120 gramm lehet.
Főzsinórként és dobóelőtét zsinórként kizárólag monofil zsinór használható. A főzsinór maximális vastagsága 0.30-as lehet. Leadcore zsinór maximális hossza 1 méter.
Horgászatra csak szakáll nélküli horog használható. Más horog csak abban az esetben használható, ha a szakáll fogóval lenyomásra került, hogy a hal szájából könnyen, sérülés okozása nélkül kifordítható legyen. Ezen szabály betartását halőreink folyamatosan ellenőrzik a bevetett szerelékek szúrópróbaszerűen történő kivetetésével.
3,5 lbs botnál erősebb és 4 méternél hosszabb bot kizárólag etetésre használható. A bot hosszának tilalma a feeder botokra nem vonatkozik.
1-9 állásokon engedélyezett a behúzás a tó képzeletbeli felezővonaláig. Fél 10-15-ös állásig csak a dobós horgászat engedélyezett. Ezeken az állásokon csónak használata csak etetésre (reggel és este 1-1 alkalommal), bójázásra (horgászat kezdetén és végén) valamint elakadt szerelék kiszabadítására engedélyezett.
Behúzás csónakkal, etetőhajó és halradar használata engedélyezett a megadott állásokon.
Minden horgászállásnak bójával ki van jelölve a meghorgászható területe. Más horgászállások területére, a szektorbóják által határolt területen kívülre horgászni TILOS.
Minden csónakban tartózkodó személy köteles mentőmellényt viselni. Ennek elmulasztása esetén a horgászengedélyt azonnal bevonjuk. A csónakban 18 év alatti személy egyedül nem, csak felnőtt kísérővel tartózkodhat.
Éjszakánként a horgászállásokat minimum jelzőfénnyel meg kell világítani. Reflektorok használata a többi horgász zavarása nélkül engedélyezett.
A vízen horgászok által elhelyezett jelölés kizárólag dőlőbójával engedélyezett, amit távozáskor ki kell szedni. A bennmaradt bójákat eltávolítjuk, azok sorsáért felelősséget nem vállalunk.
Tavunkon a ragadozó halfajokra történő horgászat semmilyen formában nem engedélyezett. Ragadozó halakat kifogni tilos, véletlen akadás esetén megfogás után azonnal vissza kell engedni. Esetlegesen megfogott harcsát a tóba visszaengedni tilos! A zsákmányolt harcsát azonnal jelezni kell az ügyeletes halőrnek, majd átadni számára élő állapotban.
A halak bármilyen megjelölése, csonkítása szigorúan TILOS!
Az esetlegesen súlyos egészség károsodást szenvedett halat azonnal jelenteni kell a halőrnek. Amennyiben a károkozás felróható a horgásznak, abban az esetben köteles megtéríteni az okozott kárt.
A tavon kutyatáppal etetni és horgászni TILOS
Áztatott magvak használata TILOS
Magvak etetésre és horgászatra főzött és erjesztett állapotban használhatók. A főtt és erjesztett magvaknak kézzel szétnyomhatóaknak kell lenni.
Főtt és erjesztett magvak felhasználható menyisége: Március 01 ? április 30 között: 5 kg/nap/stég Május 01 ? szeptember 30 között: 20 kg/nap/stég Október 01 ? november 30 között: 5 kg/nap/stég. Ezek a mennyiségek az időjárási körülményektől függően korlátozásra kerülhetnek.
A tó területén az ügyeletes halőrök rendszeresen ellenőrzik a szabályok betartását, mely ellenőrzésnek minden horgász köteles alávetni magát.
A szabályok be nem tartása a tóról való kitiltást eredményezheti.
Mindennemű lopási kísérlet, még ha meghiúsul is, azonnali rendőrségi feljelentést von maga után.
Az idelátogató horgászok kötelezettséget vállalnak a természetvédelem és a kulturált viselkedés írott és íratlan szabályainak betartására.
A túlzott alkoholfogyasztás, a drogfogyasztás, a hangoskodás, illetve a horgásztársak zavarása azonnali kitiltást vonhat maga után.
A tó személyzetének utasításait mindenki köteles betartani.
48 órát meghaladó horgászat esetén a horgászállások foglalhatóak. Az 1-5 és a 8-10-12 állások minimum 2 horgász számára foglalható. Amennyiben mégis egy horgász érkezik a foglalt helyre, minimum 2 főre köteles megváltani a horgászengedélyt. A foglalás tényét legalább 10 nappal érkezés előtt meg kell erősíteni telefonon. Ha a megerősítés nem történik meg, a foglalást töröljük. Szabályzatunkat az Ön és családtagjai, barátai gondtalan szórakozásának, pihenésének érdekében alkottuk. Ha jól érezte magát nálunk, kérjük mondja el ismerőseinek, barátainak. Amennyiben hiányosságot tapasztalt, kérjük mondja el nekünk, hogy kijavíthassuk azt. A vadaskertben élő állatok külön kerítéssel elkülönítésre kerültek, ha mégis kárt okoznának azért nem áll módunkban felelősséget vállalni. A tó területén mindenki saját felelősségre tartózkodik.

A vadaskertben élő állatok által okozott kárért nem áll módunkban felelősséget vállalni. A tó területén mindenki saját felelősségre tartózkodik.

Környék leírása

Megközelíthetőség

Az M2-es utat Rádnál elhagyva Csővár, Acsa, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp településeken áthaladva, Budapesttől 89 km-re, egy órányi autózással juthatunk el tavunkra.
A 21-es útról Hollókő felé letérve, Alsótoldnál balra fordulva Cserhátszentiván, Herencsény településeken áthaladva érkezünk meg Cserhátsurányba.


Váltás nagyobb térképre

Az M2-es utat Rádnál elhagyva Csővár, Acsa, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp településeken áthaladva, Budapesttől 89 km-re, egy órányi autózással juthatunk el tavunkra.
A 21-es útról Hollókő felé letérve, Alsótoldnál balra fordulva Cserhátszentiván, Herencsény településeken áthaladva érkezünk meg Cserhátsurányba.

Cím

Helyszín

Cserhátsurány (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Cikkek

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:

Sensation Baits