Tunyogmatolcsi Holt-Szamos

Régió:   Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Kapcsolattartó: Sporthorgász Egyesületek Sz-Sz-B. m. Szövetsége
Telefon:+36-70-34-50-193
Telefon:06 42 411-372
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2019-03-23 20:38:11
Forrás:
Vízterület: 208 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.971289
icon GPS Keleti hossz.(fok) 22.455500
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A legjelentősebb Szamos menti holtág a 19. században végrehajtott mederszabályozás során alakult ki, a bal parti ármentesített területen helyezkedik el. Közigazgatásilag a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tunyogmatolcs, Győrtelek, Tyukod és Czégénydányád községekhez tartozik. Medrének hossza 25 km, szélessége szakaszonként 30 és 150 m között változik, területe 225 ha, átlagos vízmélysége 1,9 m, víztérfogata 4,3 millió m3. Állami tulajdonban van, kezelője a Felső-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság. Medrének feliszapoltsága és növényzettel való be nőttsége szakaszonként változó, erőteljes, illetve közepes. Vizének minősége I-II osztályú. A holtág a kiterjedt, részben külföldre is átnyúló belvízrendszerből töltődik fel, leüríthető gravitációsan a Szamos felé. Funkciói: belvíztározás és belvíz elvezetés, horgászat, halászat. Nemrég még a tisztítatlanul bevezetett szennyvizek kedvezőtlen hatása alatt állt. A szennyvízbevezetést a holtág rehabilitációjának kapcsán megszüntették, a mederben lerakódott iszap egy részét eltávolították. A holtág teljes rehabilitációjának tervei rendelkezésre állnak. Egyes szakaszainak élővilága gazdag, tájesztétikai szempontból figyelemre méltó.

A víztározó területén horgászati tevékenységet folytatni a Horgászat Általános Szabályai alapján és az attól eltérő alábbi rendelkezések szerint lehet:

Horgászni csak mások zavarása, a tározó földműveinek, műtárgyainak, építményeinek megrongálása, vagy megbontása nélkül lehet.
Szemetelni, illetve szemetes helyen a horgászatot megkezdeni, vagy horgászni tilos!
A szemetes helyen horgászótól a területi engedély bevonásra kerülhet. A horgász köteles a horgászat befejeztével a szemetet magával vinni vagy szemétgyűjtőben elhelyezni!
A horgász a horgászhelyet korlátozott látási viszonyok esetén köteles jó láthatóan megvilágítani!
A horgászatra vonatkozó szabályok megsértése halászati hatósági eljárást, büntető vagy szabálysértési, illetve egyéb eljárást is vonhat maga után.
A horgász köteles magát a halőr intézkedésének alávetni, utasításainak, megfelelően eljárni, felszólításának eleget tenni, ellenkező esetben felhívással szembeni engedetlenség miatt a 218/1999(XII.28) Korm. rend. alapján vele szemben szabálysértési eljárás kezdeményezhető!
Fentiek megsértése esetén, valamint a hal fogásával, gyűjtésével összefüggő jogszabálysértés észlelése alkalmával a halászati őr, az állami horgászjegyet, valamint a területi engedélyt is visszatarthatja!
A fogási napló vezetése a jogszabályok alapján kötelező!
A 12 kg feletti békés halat fogás után vissza kell helyezni a vízbe, továbbá tilos megtartani a 40 cm-nél kisebb fogassüllőt!
A halak etetéséhez, csalogató etetés céljából maximum 3 kg etetőanyag használható fel.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Tunyogmatolcs (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Cikkek

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:

Sensation Baits