Sárberki horgásztó

Régió:   Zala megye
Kapcsolattartó:
Telefon:30/640-77-28
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2013-02-24 13:18:50
Forrás:http://www.sarberkito.hu
Vízterület: 6 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Sportjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás icon
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon GPS Északi szél. (fok) 46.633459
icon GPS Keleti hossz.(fok) 16.542962
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A zalai dombok közt megbúvó Kerka-parti kisváros, Lenti bányatavából alakították ki a Sárberki horgásztavat.
A város észak-keleti végén elterülő 6 hektáros horgásztó csodálatos környezetben, folyamatosan bővül szolgáltatásokkal várja mind a horgászokat, mind a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. A tó partján épült 10 faház kitűnő szálláslehetőséget kínál családi hétvégék, baráti társaságok összejöveteleihez.
A tó 3 részből áll, melynek eloszlása a következő:

A legnagyobb rész egy deformálódott téglatesthez hasonlít, melynek területe 4 ha (1-es tó). Vízmélysége: 2-3 m, de egyes gödrök elérik a 4 - 6 m-t is. A víz mélysége meredeken esik. Partoldala nádassal, gyékénnyel tarkított.
A második rész (2-es tó) a legkisebb (kb. 0,5 ha), mely a nagy tó részének tekinthető, ugyanis egy 3-4 m széles árokkal össze van kapcsolva a két tó.
Az árok fölött egy gyönyörű fa híd biztosítja az átjárást. Vízmélysége 2-3 m. A harmadik tórész (Rekord tó), a másik két tórésztől elkülönült. Egy kis szűkületen keresztül bő átfolyás történik a nagy tó felé. A területe kb. 1,5 ha. Vízmélysége 2-3 m, de a nyugati partja mentén egy 4-5 m mély árok húzódik. Jelentős források vannak a tóban. A tavakba természetes befolyás nincsen, a vízszintet a talajvíz, a Kerka mindenkori vízszintje, a források és az esővíz befolyásolja. A tavak vízszintje tehát állandónak mondható és még vízcsere is történik.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

A tó partján épült 10 darab összkomfortos faház kitűnő szálláslehetőséget kínál mindenki számára. 6 db nagy faházban házanként 3 szobában összesen 6 fő elhelyezése oldható meg. Az újonnan épült 4 db házban házanként 2 db kétszemélyes és 1 db négy személyes apartman van.Összkomfortos felszereltségéből adódóan fürdőszoba, WC, berendezett konyha és tv teszi még kényelmesebbé a vendégek pihenését. Kutya, macska térítés ellenében engedélyezett.
2006-tó 100 fő befogadására alkalmas kempinget alakítottunk ki, ahová a sátorozást és a lakókocsis üdülést kedvelő vendégeinket várjuk szeretettel

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Lenti (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

VideókCikkek

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:

Sensation Baits