Ordas-tavak

Régió:   Pest megye
Kapcsolattartó:
Telefon:06-30-214-33-70
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2015-02-07 19:49:06
Forrás:http://ordasto.hu/
Vízterület: 5 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.725614
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.195996
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A 4 tóból álló tórendszer, melyet a Hartyán-patak táplál, a főváros közelségében, SZŐD és CSÖRÖG között található. Az állandó vízátfolyásnak köszönhetően a tavakat a normál tavakra elfogadott maximális 20 mázsa/hektár értékhez képest "kicsit"túltelepíthettük.A tiszta patakvíznek hála a halaink nagyon ízletesek.
A tavak alapvetően úszós horgászatra lettek kialakítva, de a Nagy-tavon lehetőség van finom szerelékes feeder, illetve picker botos horgászatra.

Az Öreg- tó 1,3 hektáros, patkó alakú, a Hartyán-patak táplálja vízzel, mélysége 2-3 m között változik. A tó 2014-ben teljesen megújult. A medret kikotortuk, a horgászpadkákat szélesítettük.A meglévő halállományt teljesen egészében kicseréltük benne, ami a 10 évvel ezelőtti fogások lehetőségével kecsegtet. A tavalyi zárás óta 66 mázsa 2,5-18 Kg közti pontyot telepítettünk. Tavasszal 6-12 kg közti pontyok, 2-4 kg közti tokok, compók, valamint süllők kerülnek még telepítésre. A tavon kizárólag úszós horgászat engedélyezett.

A Nagy-tó 2014-ben került kialakításra, vízfelülete 1,8 hektár. Vízmélysége 1,7-3,5 m közötti(mederképek a galériában). A tavat a megnövekedett hétvégi vendégszám miatt építettük. A halállomány is hasonlóképp alakul, mint az Öreg-tóban, de a kialakítása miatt- 4 db sziget van benne- a maximális halméret kisebb. A szezon végéig 90 mázsa 2-14 Kg közti pontyot, valamint tokokat, süllőket telepítettünk bele. Úszós készséggel az egész tavon, míg feeder, illete picker bottal kizárólag a kijelölt területen lehet horgászni, mely táblákkal van kijelölve.

A VIP-tó 2014-ben került kialakításra. A 100 m hosszú és harminc méter széles tóban egyszerre maximum 16 db számozott álláson lehet horgászni, kizárólag úszós készséggel. Vízmélysége 1,8-2 m.
141 db 7-24 kg közti ponty, 15 db 8-18 kg közti tok, valamint 12 db 8-20 kg közti amur található benne. Ezen felül a szaporulat meggátolása érdekében megfelelő számú csuka és süllő is került bele.
Az állásokat telefonon keresztül lehet előre lefoglalni. A tavon kötelező a megfelelő méretű pontymatrac és merítő(minden bérelhető a tónál).

A Harcsás-tó 2014-ben lett kialakítva, vízmélysége 1,8-2 m. A tóban 0-5-12 kg közti szürke-harcsák, időszakosan afrikai harcsák, 0,5-10 kg közti pontyok, valamint keszeg-kárász található.Horgászat Árak

Általános horgászrend

http://ordasto.hu/index.php#hazirend

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Sződliget (Környéke)

Település

Csörög

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Cikkek

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:

Sensation Baits