Marcalgergelyi Joó horgásztó


Marcalgergelyi

Régió:   Veszprém megye
Kapcsolattartó: Halőr
Telefon:06/30 267-5692
Telefon:06/89 342-440
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2013-02-23 13:24:47
Forrás:http://joo-to.hu/hu
Vízterület:2

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Sportjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon GPS Északi szél. (fok) 47.315319
icon GPS Keleti hossz.(fok) 17.273748
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Horgásztavunk Veszprém megye nyugati szélén, a Marcal – völgy kistájban, a település északi határán, a Marcal folyótól mindössze 200 méterre, került kialakításra. A tó területe 1,8 hektár, mely a Kft. beruházásában 2007/2008-ban létesült.

A vízfelület egy 15 hektáros, részben parkosított, közművekkel ellátott, a Marcal- völgyére jellemző árterületi legelőkkel határos területen fekszik. A tó környezetének kialakításánál az igényes és háborítatlan horgászatra, pihenésre jelentős hangsúlyt fektettünk. A horgászhelyeket egymástól kellő távolságban alakítottuk ki, még így is egyidejűleg közel ötven horgászt tudunk leültetni és számukra biztosítani a zavartalan horgászat örömét. A gyermekek és a kísérő családtagok pihenéséről is gondoskodunk. Jól felszerelt játszótér mellett haltisztító- főző-és sütőhelyek, valamint labdajátékokra alkalmas füvesített területek is megtalálhatók. Az egészséges életmód kedvelőinek és az aktív kikapcsolódásra vágyóknak egyaránt ajánljuk a marcal-völgyi túrázást, mely kellemes időtöltést biztosít. A horgásztó területén mozgásukban korlátozott vendégeink részére horgászhelyeket alakítottunk ki közvetlen parkolási lehetőséggel.

A tó északi oldala (északi gát) versenyek rendezésének ideális helyszíne. A térségben egyedülálló módon horgász-versenypálya kialakítására is gondoltunk, mely során az északi gát 200 m hosszban, azonos rézsűhajlással és fenékmélységgel egyenlő feltételeket biztosít a versenyzők számára. Az eltelt időszakban számos sikeres és népszerű horgászverseny bizonyítja a versenypálya kiváló adottságait.

A horgásztó átlagos vízmélysége 3,2m, legmélyebb pontjai elérik a 4,2m mélységet.

A fenéken kavics valamint agyagréteg, kis területen tőzeg található.

A fenékréteget áttörő buzgárok, mini források folyamatosan friss vízzel táplálják a tavat, melyek főleg az „öbölben” szélcsendes időben jól láthatóak. Az állandó, felszín alatti utánpótlásnak köszönhetően az elmúlt években 15 cm-en belül maradt a tó vízszintingadozása. Az utánpótláson túlmenően a kis források még a legforróbb napokon is biztonságos értékre szabályozzák a tó hőmérsékletét.

Várhatóan 2011. májusában nyitjuk meg a 9 fő befogadására alkalmas négy szobából, étkezőből, társalgóból álló vendégszállásunkat. Minden szoba önálló bejárattal, saját fürdőszobával rendelkezik majd, négy napraforgó minősítésű besorolással.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

http://joo-to.hu/hu/horgaszat/

MARCALGERGELYI
JOÓ-TÓ HORGÁSZREND 2010.
Általános szabályok:

1. A Marcalgergelyi horgásztavon csak érvényes napijeggyel vagy bérlettel szabad horgászni. A napijegy és bérlet a helyszínen megvásárolható.
2. Egy napijeggyel csak egy ember horgászhat. Horgászni 2 db bottal lehet, botonként maximum 2 db horoggal. A merítőszák és horogszabadító használata kötelező. A horgász csak az elvinni kívánt halat helyezheti a haltartójába. A tartószákba betett halat el kell vinni, a cserélgetés tilos, akár később kifogott halra, akár egymás között. Kérjük, hogy a kifogott halat kíméletesen engedjék vissza! A gondos eljárás ellenére is megsérült halakat (pl. mélyre nyelt horog) meg kell tartani.
3. 14 éven aluli gyermekek csak szülői felügyelettel léphetnek be a horgásztó területére és egy bottal, egy horoggal horgászhatnak.
4. A parton a horgászhelyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni. Szállóvendégeink részére igény esetén, az ittartózkodásuk alatt állandó horgászhelyet biztosítunk. Horgászati lehetőség a tavon, csak az üzemeltető által kijelölt horgászhelyen engedélyezett.
5. A mozgáskorlátozottaknak fenntartott partrészen - melyet táblával jelölünk - bárki horgászhat. Amennyiben a fenntartott partrészre mozgáskorlátozott horgász érkezik, részére a horgászhelyet haladéktalanul, külön felszólítás nélkül át kell adni, az addig ott horgászónak pedig, új horgászhelyet kell választania!
6. Az éves bérletjegy és napijegyes horgászat esetén ? amennyiben a hal elvitelre kerül - a hal kifogásának pontos idejét, súlyát és méretét a bérletfüzet, ill. napijegy erre kijelölt részében a kifogást követően azonnal dokumentálni kell. A halőr ezt horgászat közben folyamatosan ellenőrizheti! A horgászat befejezését követően a bérletfüzetet és a napijegyet kérjük a halőrházban leadni!


Tiltó rendszabályok:

1. A 4 kg feletti halak és a teljes compó állomány helyileg védettek, azokat kifogásuk után kérjük, kíméletesen engedjék vissza a tóba!
2. Távozáskor minden horgász felszólítás nélkül köteles táskáit, csomagjait a halőrnek átvizsgálásra bemutatni.
3. A hal eltulajdonítása automatikusan hatósági feljelentést, illetve kitiltást von maga után.
4. Kérjük, hogy védjék a vízi és vízparti növényzetet és a partvédelmi létesítményeket!
5. A tó rézsűvédelmére szolgáló köveket vízbe gurítani tilos!
6. Kérjük Önöket, hogy a horgászhelyük tisztántartásáról gondoskodjanak!
7. A víz minőségének védelme érdekében tilos minden olyan anyag vízbe juttatása, amely a víz minőségét rontja (pl. mérgez, oxigént von el, a fenéken erjed, rothad stb.)!
8. Szigorúan Tilos bármilyen, nem a Marcalgergelyi tóból kifogott hal betelepítése, vízbe helyezése!
9. A tóparton kultúráltan kell viselkedni úgy, hogy a többi horgászt és pihenni vágyót ne zavarják.
10. Ittas személyeknek tilos a horgászat!
11. A horgásztó egész területén fürödni tilos!
12. Csónak használata nem engedélyezett!
13. A területre kutyát, macskát, bármiféle háziállatot bevinni kizárólag a tógazda engedélyével, mások zavarása nélkül lehet.
14. A tó területén elhelyezett tárgyakért, horgászfelszerelésekért, a horgászoknál levő értékekért a tulajdonos felelősséget nem vállal.
15. A vízparton csak az arra kijelölt, vagy kiépített helyen lehet tüzet rakni, főzni, sütni.
16. Sátorozni csak a kijelölt helyeken a tógazda engedélyével lehet.
17. További esetleges időszakos rendszabályokról, méretkorlátozásokról, bérlet és a napi halárakról stb. a tulajdonos, a tó területén elhelyezett hirdetőtáblán, valamint a jegyárak menüpont alatt tájékoztatja a Tisztelt látogatókat.
18. A fenti szabályok megszegése azonnali kitiltást eredményezhet.
19. A horgász, az általa okozott kárt teljes mértékben köteles a tulajdonosnak megtéríteni.
20. A bérlet és napijegy megvásárlásával a horgász a fenti feltételeket elfogadja és köteles azokat maradéktalanul betartani.

Környék leírása

Megközelíthetőség

Cím

Helyszín

Marcalgergelyi (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép