Kozármislenyi horgásztó

Régió:   Baranya megye
Kapcsolattartó: Halőrház telefonszáma:
Telefon:06-30/353-7564
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2014-04-26 20:17:14
Forrás:http://www.kozarmislenyito.hu/
Vízterület: 3.6 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.029598
icon GPS Keleti hossz.(fok) 18.282005
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A Kozármislenyi Petőfi Horgászegyesület 1975-ben alakult a korábbi termelőszövetkezeti tó tulajdonjogának megszerzése után. A tagok több éves kemény munkájának eredményeképpen ma egy megyehatáron túl is ismert közkedvelt pihenőhellyé vált.

2001-ben a tó teljes területén kotrást és 0,8 hektárnyi bővítést végeztünk, így a horgászható vízfelület 4 hektárra nőtt. Nőtt a vízmélység, amely ma átlagosan 1.4 méter, de vannak 2 méternél mélyebb árkok is. Épült egy sziget is, melyről a belógó rekettyebokrok a szürkeharcsák és süllők kedvenc tartózkodási helye, a víz feletti terület a változatos madárvilágnak ad költő és pihenőhelyet. Tavunkat a közeli völgyből érkező patak és a tó saját! forrásai táplálják, vizünk kiváló minőségű. A nyári nagy melegekben szellőztető és vízforgató berendezéssel biztosítjuk a jó horgászati lehetőséget.

A tó halállománya a telepítéseknek és az őshonos halfajták visszatelepítésének köszönhetően igen változatos. Mint első számú horgászhal a ponty dominál, a tükrös és pikkelyes változata mellett megtalálható a KOI ,melyből a legnagyobb kifogott példány 22 kg felett volt, a 8 -10 kilós példányok rendszeresen horogra akadnak. Folyamatosan pótoljuk a tó amur állományát,melyek méretüknél fogva maradandó horgászélményt nyújtanak. A ragadozó állománnyal sem kell szégyenkezni, fogható szürkeharcsa ( házi rekord 37 kg),süllő( házi rekord 5,4 kg), és gyönyörű csukák (házi rekord 8,5 kg). A meleg idő beálltával rendszeresen telepítünk afrikai harcsát 2 – 4 kg átlagsúllyal. Mindemellett nem feledkezünk meg az úszós horgászokról sem, bőven van kárász- 1 kg feletti példányok is- és a keszeg szinte minden változata.

A tó partján a horgászhelyek szilárd burkolatú ösvényen közelíthetők meg. A mozgáskorlátozottak akadály mentesített úton juthatnak el a részükre biztosított helyekre. A tó területén foglalt hely nincs! Esőbeállók, padok, az éjszakai horgászatnál a part teljes kivilágítása teszik komfortossá a horgászatot. A tóparti halőrházban a nap bármely szakában váltható napijegy , amely tartalmazza a tavon való horgászat kötelezően betartandó előírásait. Várjuk kedves Vendégeinket az év minden napján május 1-től október 31-ig éjjel - nappal, október 31-től május 1-ig napkeltétől - napnyugtáig.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Kozármisleny (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Cikkek

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:

Sensation Baits