Kobolya

Régió:   Bács - Kiskun megye
Kapcsolattartó: Megbízott halőr: Tóth József
Telefon:06-20-485-4910
Telefon:06-70-452-5615
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2013-11-09 13:42:25
Forrás:http://miskeishe.ingyenweb.hu/
Vízterület: 2.5 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.448104
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.021923
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Egyesületünk négy vízterülettel rendelkezik, melyek a Sárköz I és Sárköz III csatornák mellékágai és holtága. Név szerint: Kobolya, Lófürdő, Bende-sarok, Gosztonyi-sarok.
Összterületük kb. 9 ha, átlagos vízmélység 1-2 méter. A vízpart rendezett, jól megközelíthető. Foglalt hely nincs, a horgászhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik, de ha valaki rendszeresen egyazon helyen horgászik, akkor azt tiszteletben tartjuk.
Vizeinkben hínár nincs, viszont megtalálható a vízitök, mely búvóhelyet nyújt a halnak, és hangulatossá teszi a vízfelszínt. Túlzott elszaporodását rendszeres társadalmi munkával szorítjuk vissza.
A rendszeres telepítéseknek köszönhetően a halfauna gazdag. Fő hal természetesen a ponty, de fogható még amur, ezüstkárász, compó, keszegfélék, süllő, csuka, balin, harcsa, és kis számban pisztrángsügér (fekete sügér) is, bár ez utóbbira egész évben tilalom van érvényben. Meg kell, hogy említsem a nagy méretű dévér állományt, melyet évek óta rendszeresen telepítünk, és védelme érdekében külön szabállyal rendelkezünk ( 30 cm-nél nagyobb dévérből heti 5 darab fogható).

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Horgászni a nap bármely szakában szabad.
Felnőtt horgászok legfeljebb 2 bottal, botonként legfeljebb 3 horoggal, ifjúsági horgászok 1 bottal és legfeljebb 3 horoggal horgászhatnak. Gyermekek 1 úszós szerelésű bottal, legfeljebb 1 db egyágú horoggal horgászhatnak.
A horgász köteles az őt ellenőrző halőrnek a horgászengedélyt átadni, valamint a fogott halat és a felszerelést (táska, szerelék, stb.) bemutatni.
Szemetes horgászhelyen a horgászatot megkezdeni tilos. A horgászat befejeztével köteles a horgász maga után összeszedni a szemetet, és azt a parton található gyűjtőzsákokban elhelyezni, vagy lehetőség szerint elszállítani. Szemetet eldobni, vízbedobni szigorúan tilos.
Tilos a fogott halat más horgász fogási naplójába beírni.
Tilos a korábban fogott és megtartott halat a később fogott hallal kicserélni.
A nem megtartható, illetve a megtartani nem kívánt halat kíméletesen kell a vízbe visszaengedni.
Pergetés megengedett.
Éjszakai horgászat megengedett, de a horgászhelyet világítással láthatóvá kell tenni.
Sátorozás megengedett.
Merítőszák használata kötelező.
A horgászrend megszegése a területi engedély bevonását vonhatja maga után.

Fogási napló vezetésének szabályai: A hó és nap beírása után a vízterület rövidítését kell beírni, majd a fogás időpontját. A vízterületek rövidítésének jelei: Kobolya - K , Lófürdő - L , Bende - B , Gosztonyi - G . Nemes hal fogása után, a további horgászat megkezdése előtt, a fogást a fogási naplóba be kell írni, és utána lehet csak tovább horgászni. Tilos a fogott halat más horgász fogási naplójába beírni.

Méretkorlátozás:
Ponty 30 cm
Amur 50 cm
Csuka 40 cm
Süllő 30 cm
Balin 40 cm
Compó 20 cm
30 cm-nél nagyobb dévérre darabszám korlátozás van érvényben.

Tilalmi idő:
Csuka február 15-től március 31-ig
Süllő 2012. április 30-ig
Egész évben tilos megtartani a fekete sügért (pisztrángsügért).

Napijegy:
0 órától 24 óráig 3000 Ft
24 órás napijegy 4000 Ft
Napijeggyel fogható: 2 db nemeshal, melyből legfeljebb 1 amur lehet. Ezen felül fogható 30 cm-nél nagyobb dévérből 1 db, egyéb halból 5 kg. /A 30 cm-nél nagyobb dévér nem számít bele az egyéb kategóriába./
A napijegy hátoldalán lévő táblázatba be kell írni a vízterület megnevezését, a fogás időpontját, a fogott halak faját, súlyát, és a horgászat befejezése után a kihelyezett postaládába le kell adni az így kitöltött napijegyet.
Fontos: A pontytelepítéstől számítva 1 hónapig nem állítunk ki napijegyet. Kérjük, horgászat előtt tájékozódjon az elérhetőség menüpontban megadott telefonszámok egyikén.
Gyermekhorgász éves területi engedély: 3300 Ft
Mennyiségi korlátozás: heti egy darab nemeshal (évente összesen 5 db), egyéb halból pedig napi 3 kg fogható. 30 cm-nél nagyobb dévérből heti 1 db (évente összesen 5 db) fogható.

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Miske (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Cikkek

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:

Sensation Baits