Hasznosi víztározó

Régió:   Nógrád megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
E-mail:  mutat
Adatlap frissítve:2013-02-23 12:08:19
Forrás:
Vízterület: 23 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás icon
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon GPS Északi szél. (fok) 47.925718
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.76251
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A Hasznosi víztározó a Mátra nyugati lankái között található. A tó körbe gyaloglásával mindenki megtalálja a számára megfelelő horgászhelyet. A tározó közepén álló sziget a horgászok számára elérhetetlen, mivel természetvédelem alatt áll. Ha valami kedvet kapott a tavon való horgászathoz, forduljon a NVHE-hez, amely már a kezdetektől a tó hasznosítója.

1973-1986 között lezajlott építkezés során keletkezett a víztározó. Mélysége meghaladhatja a 15 méter, legmélyebb pontján 20 méteres is lehet.
A part előtt akár csak tíz méterre is már nyolcas vizeket mérhetünk, de sekélyebb részek is akadnak, főleg a torkolatok és öblök környékén.
Az tó északi oldala meredek és viszonylag egyenes, legalábbis a szemközti déli parthoz képest, melyet félszigetszerű nyúlványok tagolnak fel kisebb-nagyobb öblösödésekre. Ez a rész laposabb is, mint a meredekséget a víz alatt tovább vivő, köves, akadós medret jelentő északi (jobb) part.
A Mátrában, a Zagyvától és Pásztótól keletre találjuk a Hasznosi-víztározót, mely első látásra lenyűgöző monstrum benyomását kelti, főként a tipikus, magashegyekre jellemző tornyos, agyagosföldvölgyzárógátas jellegével.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség

M3/3-mas út felől: Hatvannál lekanyarodva a 21-es útra - Pásztónál jobbra, át a városon, Galyatető felé vezető úton Hasznoson keresztül, azt elhagyva rövidesen elérjük a völgyzáró gát melletti parkolót.
/forrás: www.horgasz.hu /


Váltás nagyobb térképre

M3/3-mas út felől: Hatvannál lekanyarodva a 21-es útra - Pásztónál jobbra, át a városon, Galyatető felé vezető úton Hasznoson keresztül, azt elhagyva rövidesen elérjük a völgyzáró gát melletti parkolót.
/forrás: www.horgasz.hu /

Cím

Helyszín

Pásztó (Környéke)

Település

Hasznos

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Cikkek

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:

Sensation Baits