Harsányi horgásztó

Régió:   Borsod-Abaúj-Zemplén
Kapcsolattartó: Információ, helyfoglalás
Telefon:06/20/436-8049
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2018-06-10 18:06:46
Forrás:http://www.harsanyhorgasz.hu
Vízterület: 20 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Bojlis és sportjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma 8
icon Szép kártya elfogadás icon
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon GPS Északi szél. (fok) 47.970904
icon GPS Keleti hossz.(fok) 20.734763
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A horgásztó rendszer a Bükk déli lejtőinek ölelésében helyezkedik el Harsány községben. A festői környezetben elterülő horgászparadicsom Miskolctól alig 10 km-re található. A horgászati tevékenység 2006 áprilisában indult meg az egykoron szövetkezeti tulajdonban levő tavakon. A tavak a 2000-s esztendők elején egy tórekonstrukciós munkálaton estek át, így nyervén el végleges formájukat. A 3 tóból álló egymáshoz képest láncszerűen elhelyezkedő völgyzárógátas tavak közül jelenleg 2 tó áll a horgászok rendelkezésére, míg a völgy legfelső tava a folyamatos halutánpótlást hivatott ellátni a jövőben. A völgy szakmai munkái a gödöllői Szent István Egyetem Halgazdálkodási Tanszékének koordinálása mellett folyik.

Az 1. számú tó 20 ha területen fekszik, megközelíthetősége kiváló, taja gyönyörű táj pedig önmagáért beszél. A tó átlagmélysége 2,5 m, amely a meder felé fokozatosan növekszik. A parti zónát sás, néhol nád illetve gyékény borítja.
Fő állományalkotók a békés halak, azonban jelentős a csuka, süllő és szürkeharcsa állomány is. Jellemző a csukaállományra, hogy megfogásuk a nyári időszakban sem tűnik lehetetlen vállalkozásnak. A pontyok átlagsúlya 2,5-3 kg közötti. A bajszosok mellett termetes kárászok ill. egyre több sütőlapátnyi nagyságú tiszai dévér teszi színesebbé a fogási palettát. Fogás nélkül távozni szinte lehetetlen köszönhetően a 2-3 heti rendszerességgel történő telepítéseknek.
A bojlis horgászok is megtalálhatják számításaikat tavunkon, köszönhetően a tóban lakó több 10 mázsa 8 kg feletti pontynak ill. amurnak. A sok extra méretű halnak köszönhetően tavunk egyre népszerűbb a bojlis módszerrel horgászók körében. A nagyhalas horgászok részére külön partszakasz áll rendelkezésre, ezzel is elkerülvén a bojlis és napijegyes horgászok közötti nézeteltéréseket. Ezen helyek lefoglalása előzetes telefonos egyeztetés után lehetséges. A bojlis,és a napijegyes horgászrend ismertetése a horgászrend menüpontban tekinthetők meg.

A 2. számú tavunk 10 ha területen erdők, dombok ölelésében helyezkedik el. Halállományát tekintve a tetemes mennyiségű békéshal állomány mellett meghatározó szerepet töltenek be a ragadozóhalak, elsősorban a csuka. Nem véletlenül látogatja ezt a vizet egész évben rengeteg pergetőhorgász. A csukák mellett egyre több balin telepítését tervezzük, ezzel is fokozva a pergetőhorgászok izgalmait. Terveink között szerepel még a feketesügér meghonosítása is vizünkön, ezzel is kedvezve az egyre bővülő pergető társadalomnak. A műcsalis horgászok igényeinek megfelelően a későbbiekben lehetőség lesz csónak bérlésére is.

Tavainkat próbáljuk évről-évre komfortosabbá, horgászhatóbbá tenni segítvén a kellemes pihenést. A tórendszer alapvető célja között szerepel, egy olyan hobbicentrum létrehozása, ahol a család minden tagja megtalálja a számításait és jó szívvel gondol vissza a nálunk eltöltött időre.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Bojlis horgászat esetén kérjük jelentkezzen be: részletes információk:
http://www.harsanyhorgasz.hu/kapcsolat.html

Az egyes állások környezete itt tekinthető meg: 1. állás, 2. állás, 3. állás, 4. állás, 5. állás, Stég, Új állás

Bojlis Horgászrend:
1, A bojlis állások előzetes telefonos helyfoglalás esetén vehetők igénybe. A helyfoglaláshoz szükséges telefonszám megtalálható honlapunkon ill. a halőrházunkban elkérhető.
2, A jegy ára 3 botra 3.800 Ft/24 óra, amely nem tartalmazza a csónakhasználatot. A csónakok napi díja 500 Ft.
3, A jegy váltása legkevesebb 48 órás tartózkodás esetén lehetséges.
4, Minden horgász köteles a gépjárművét a kipakolást, táborverést követően a halőrház melletti parkolóhelyen elhelyezni. A horgászat befejeztével a halőrházban való lejelentkezést követően a bepakolás idejére a gépkocsival a horgászállás újra megközelíthető.
5, Kötelező felszerelésként minden bojlis csapatnak rendelkeznie kell nagyméretű merítőszákkal, pontymatraccal, sebfertőtlenítővel, pontyzsákkal.
6, Etetni csónakból naponta kétszer lehetséges. Az etetés időpontja évszakonként változó!

Etetőhajó használata TILOS!
Tilos a csali behúzással való célba juttatása.
Csónakból etetni kizárólag bojlival és pellettel lehetséges. Csónakos etetésnél az etetőanyagok ill. a magvak (kukorica, búza stb) bármilyen formájának használata TILOS!
Az etetés helyén kizárólag dőlőbólya használata engedélyezett.
Csónak segítségét csak a bóják lehelyezése és az etetés ideje alatt lehet igénybe venni.
A kifogott halat mérettől függetlenül a mérlegelést, az alapos fertőtlenítést (fényképezés) követően azonnal vissza kell helyezni. A halak fényképezése kizárólag guggoló testhelyzetben a halat a pontymatrac felett tartva végzendő. TILOS a halak álló testhelyzetben való fényképezése.
Szigorúan TILOS a halak bármilyen módszerrel való megjelölése, esetleges csonkítása. A kifogott hallal minden horgász köteles a lehető legkíméletesebb módon bánni. A hallal durván bánó horgászt a tó területéről a tógazda kitilthatja!
A jegy átvétele a tó házirendjének automatikus elfogadását jelenti!A szabályokat megszegő horgászokat a tó területéről a tógazda kitilthatja!

http://www.harsanyhorgasz.hu/horgaszrend.html

Környék leírása

A horgásztó rendszer a Bükk déli lejtőinek ölelésében helyezkedik el Harsány községben. A festői környezetben elterülő horgászparadicsom Miskolctól alig 10 km-re található.

Megközelíthetőség

A 3-as főútról Mezőkövesd irányából haladva Bükkábrány települést elhagyva a harsányi letérőtől mintegy 5 percnyire található. Mezőkövesdtől méret távolság kb 25 km.
Miskolc irányából a városból a Pesti úton kifelé haladván a Harsányt jelző táblánál kell jobbra kanyarodni. Ezen táblától mintegy 10 percnyi kanyargós úton való autózás után érhetők el a tavak.


Váltás nagyobb térképre

A 3-as főútról Mezőkövesd irányából haladva Bükkábrány települést elhagyva a harsányi letérőtől mintegy 5 percnyire található. Mezőkövesdtől méret távolság kb 25 km.
Miskolc irányából a városból a Pesti úton kifelé haladván a Harsányt jelző táblánál kell jobbra kanyarodni. Ezen táblától mintegy 10 percnyi kanyargós úton való autózás után érhetők el a tavak.

Cím

Helyszín

Harsány (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Cikkek

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:

Sensation Baits