Dunakeszi Kavicsbányató


Dunakeszi

Régió:   Pest megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2018-06-09 08:25:11
Forrás:
Vízterület: 21 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Bojlis és sportjegy
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.605398
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.124175
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Káposztásmegyeri lakóteleptől 1 km-re északi irányban, de már Dunakeszi területén található a Dunamenti Sporthorgász Egyesület tava, a horgászok körében igen népszerű Dunakeszi Kavicsbányató.
Területe 21 ha. átlagos mélysége 4-4,5 m, de helyenként a 6-7 méteres mélységet is eléri. A mederfenék kavicsaljzatú, 4-5 cm vastagságú iszapréteggel borított. Bányató jellegénél fogva gyakorlatilag akadómentes.

A tó 1994 óta a Dunamenti Sporthorgász Egyesület tulajdonában és kezelésében van. Jelenleg 359 tagja van egyesületünknek. Közgyűlésünk 2007-ben úgy döntött, hogy a taglétszámot tovább nem emeljük, tagként bekerülni, csak öröklés esetén lehet. A halászati törvény életbe lépése miatti kötelezettségünknek eleget téve a halászati hasznosítási jogot megpályáztuk, amelyet meg is nyertünk, így 2015-ig a tó kizárólagos kezelői vagyunk.

Halállomány, telepítés:

A tó jellemző hala a ponty, amelyből a kétnyarastól kezdve a 20 kg-on felüli kapitális példányokig minden méret megtalálható. Legjellemzőbb nagyság a 2-3 kg-os. A tórekordot az egyesület jelenlegi titkára, Beszédes István tartja, egy 25,8 kg-os ponty kifogásával. A fogás sportértékét emeli, hogy sporttársunk mindezt úszós készséggel és 13-as (!) zsinórral vitte véghez. Ez a kapitális ponty jelenleg is a tóban éldegél, mivel a mérlegelés után a hal visszakerült a tóba.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Etetőhajót kizárólag az éjszakai horgászatok ideje alatti bojlis horgászat során szabad használni. Az éjszakai horgászatnál, etetőhajót a mindenkori péntek 18.oo órától, szombat 24.oo óráig, az etetőanyag behordására lehet használni. A horgászkészség behordása nem engedélyezett. Ennek oka a tó adottságaiból eredő, kétoldali horgászatból ered. Ezzel kívánjuk megvédeni a bojlis módszerrel horgászókat attól, hogy a szemközti oldalról az etetésre történő ?rádobálás? forduljon elő.

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Dunakeszi (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép