Dunakeszi Kavicsbányató

Régió:   Pest megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2018-06-09 08:25:11
Forrás:
Vízterület: 21 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Bojlis és sportjegy
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.605398
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.124175
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Káposztásmegyeri lakóteleptől 1 km-re északi irányban, de már Dunakeszi területén található a Dunamenti Sporthorgász Egyesület tava, a horgászok körében igen népszerű Dunakeszi Kavicsbányató.
Területe 21 ha. átlagos mélysége 4-4,5 m, de helyenként a 6-7 méteres mélységet is eléri. A mederfenék kavicsaljzatú, 4-5 cm vastagságú iszapréteggel borított. Bányató jellegénél fogva gyakorlatilag akadómentes.

A tó 1994 óta a Dunamenti Sporthorgász Egyesület tulajdonában és kezelésében van. Jelenleg 359 tagja van egyesületünknek. Közgyűlésünk 2007-ben úgy döntött, hogy a taglétszámot tovább nem emeljük, tagként bekerülni, csak öröklés esetén lehet. A halászati törvény életbe lépése miatti kötelezettségünknek eleget téve a halászati hasznosítási jogot megpályáztuk, amelyet meg is nyertünk, így 2015-ig a tó kizárólagos kezelői vagyunk.

Halállomány, telepítés:

A tó jellemző hala a ponty, amelyből a kétnyarastól kezdve a 20 kg-on felüli kapitális példányokig minden méret megtalálható. Legjellemzőbb nagyság a 2-3 kg-os. A tórekordot az egyesület jelenlegi titkára, Beszédes István tartja, egy 25,8 kg-os ponty kifogásával. A fogás sportértékét emeli, hogy sporttársunk mindezt úszós készséggel és 13-as (!) zsinórral vitte véghez. Ez a kapitális ponty jelenleg is a tóban éldegél, mivel a mérlegelés után a hal visszakerült a tóba.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Etetőhajót kizárólag az éjszakai horgászatok ideje alatti bojlis horgászat során szabad használni. Az éjszakai horgászatnál, etetőhajót a mindenkori péntek 18.oo órától, szombat 24.oo óráig, az etetőanyag behordására lehet használni. A horgászkészség behordása nem engedélyezett. Ennek oka a tó adottságaiból eredő, kétoldali horgászatból ered. Ezzel kívánjuk megvédeni a bojlis módszerrel horgászókat attól, hogy a szemközti oldalról az etetésre történő ?rádobálás? forduljon elő.

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Dunakeszi (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Cikkek

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:

Sensation Baits