Deszki tó

Régió:   Csongrád megye
Kapcsolattartó: Tógazda: Barna Csaba
Telefon:36/70/552-0540
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2013-11-16 10:38:48
Forrás:http://deszki-to.hu/
Vízterület: 8 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Sportjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.226225
icon GPS Keleti hossz.(fok) 20.237671
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

2010. évben partrendezéssel, kotrással, parkosítással vette kezdetét az egykori Holt-Maros szakasz megújítása és környezetének rehabilitációja. Elsődleges szempontunk közé tartozott, hogy az idelátogató horgászok egy kellemes, könnyen megközelíthető vízparton tudjanak hódolni szenvedélyüknek, velük érkező családtagjaik ha nem is horgásznak, egy kellemes környezetben tölthessék el szabadidejüket.

A folyamatos halutánpótlás érdekében a bejárattól (Semmelweis u.) legtávolabb eső tavainkban halneveléssel foglalkozunk, ezért itt nem is engedélyezett a horgászat. Az itt található halakat, ami főleg ponty és amur, legkorábban 3 nyaras korukban helyezzük át az I. számú tóba, hiszen ekkor érik el a "horogérett" súlyukat. Ezen felül rendszeresen vásárolunk halgazdaságoktól is horogérett halakat, a nyári időszakokban előfordul, hogy hetente végzünk telepítést.

Az I.-es tóban fogható halfajok: ponty, amur, csuka, süllő, kárász és keszegfélék. Nyaranta időszakosan telepítünk afrikai harcsát is. A halak mérete változó. Több 10 kg feletti pontyot sikerült már a horgászoknak kifogni (ez mind vissza is került a vízbe!), csukából pedig egy 7 kg feletti vezeti a házi rekordlistánkat.

II.-es számú, úgynevezett "Nagyhalas" tavunkba kizárólag kapitális méretű halakat telepítettünk, de a rendkívül kedvező vízminőségnek köszönhetően már az első évben sikeres ivás történt, aminek eredményeként megjelentek a tenyeres pontyok is. Ezért évente több alkalommal végzünk ezen a vízen szelektáló halászatot és helyezzük át az 1-5 kg közötti halakat az I.-es számú tóba, az ennél kisebbeket pedig a halnevelő tavainkba.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

http://deszki-to.hu/horgaszrend

Környék leírása

Megközelíthetőség

A tavak Szegedt?l keletre 10 km-re, Makótól pedig 20 km-re fekszenek a 43. sz. f?út mellett Deszken. A falu központját elhagyva balra terül el a tórendszer I.-es számú tava. A II.-es és III.-as számú tó gáttal és zsilippel elválasztva e mögött található.


Váltás nagyobb térképre

A tavak Szegedt?l keletre 10 km-re, Makótól pedig 20 km-re fekszenek a 43. sz. f?út mellett Deszken. A falu központját elhagyva balra terül el a tórendszer I.-es számú tava. A II.-es és III.-as számú tó gáttal és zsilippel elválasztva e mögött található.

Cím

Helyszín

Deszk (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Cikkek

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:

Sensation Baits