Bujtosi tavak

Régió:   Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
E-mail:  mutat
Adatlap frissítve:2016-12-18 10:11:26
Forrás:
Vízterület: 9.7 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.961673
icon GPS Keleti hossz.(fok) 21.729462
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A Bujtosi tavak mesterségesen kialakult képződmények a város észak-keleti oldalán. Bár a terület mindig mocsaras volt, a tavak kialakulásához a téglagyártási és vályogvetési tevékenység járult hozzá. a 12 hektáros területen 6 tóból álló tórendszer található, amelyen 1997-ben pályázati keretből rekultivációt végeztek. Ennek eredményeként sikerült a tavak kotrását, nádvágását elvégezni, valamint a vízpótlás biztosítására rétegvíz kutakat fúrni. A tó így alkalmas lett horgászásra, vízibiciklizésre, korcsolyázásra és jégkorongozásra is.

A tavak között vörös salakkővel bicikli utakat és sétányokat alakítottak ki.. Szinte az egész tó területe bejárható biciklin, és a sétányokon romantikus élményeket tölthetnek a párok. A sétányok mellett több helyen is padok lettek elhelyezve, hogy a fáradt bámészkodó megpihenhessen. Figyeltek a tópart tisztán tartására is, ezt sűrűn elhelyezett, igényesen kialakított szemetes kukák jelzik. A tó elejében még egy szökőkút is helyet kapott, mely az éjszakai órákban csodálatos élményeket nyújt. Az eddigi gyalogos akadályokat fahidakkal oldották meg. Így bizonyos szakaszokon a tó egyes részein is átkelhetünk.


És hogy teljes legyen a kikapcsolódás: a fiatal korosztálytól kezdve az idősig. A tó elejében, kör alakban fákkal körbevett igényes bográcsozó és szalonna sütő helyek lettek kialakítva. A fák koronái biztosítják, hogy a legmelegebben is jól érezzük magunkat ha családosan érkezünk. A főzőhelyektől nem messze pedig egy Uniós szintű játszótér van kialakítva, hogy a legfiatalabbak se unatkozzanak. Fa játékok, homokozók és egy focipálya kap helyet ezen belül.

Horgászat Árak

Kezelő: Bujtosi Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület
Kezelő telefonszáma: 06-30 515-25-94

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Nyíregyháza (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Cikkek

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:

Sensation Baits