Akasztói Horgászpark

Régió:   Bács - Kiskun megye
Kapcsolattartó:
Telefon:36-20 550-5000
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2015-07-06 15:06:19
Forrás:http://www.horgaszpark.hu/
Vízterület: 45 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Sportjegy
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.719256
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.182149
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Az Akasztói Horgászpark és Halascsárda egyedülálló létesítmény az Alföld szívében, a környék egyik legnépszerűbb pihenőhelye, mely tartalmas szórakozást és kikapcsolódást biztosít a család minden tagjának. A horgászat szerelmesei a komplexum területén lévő 6 horgásztóban próbálhatják ki szerencséjüket, tudásukat, hozzáértésüket. A tavak körbe tér-kövezettek, partjaikon esőbeállókkal, folyamatos telepítésekkel. A horgászcentrum központjában található Halascsárda családias hangulattal várja a betérő vendégeket. Szakácsaink a főként általunk tenyésztett halakból készült ételkülönlegességekkel, a tradicionális magyar konyha kitűnőségeivel, valamint a reformkonyha remekeivel várják vendégeinket. Nyugodt, fákkal övezett, ápolt, parkosított zöld környezetben pihenhetnek vendégeink a természetes, szűrt vizű, homokos aljú strand tó partján. A strand területén egy nagyméretű, térköves padozatú pezsgőfürdőt is üzemeltetünk, amelynek vize szezonban állandóan 36-37°C. A fürdőtó partján büfé és szauna is üzemel. Rendezvénytermünk kitűnően alkalmas vállalati rendezvények, családi, baráti összejövetelek, esküvők teljes, zártkörű lebonyolítására. A strandépület nádtetős, igényesen berendezett, saját konyhával rendelkezik. A gyermekeket korszerű játszótér várja, a horgásztavak körüli sétáló utak pedig azokat, akik csupán a természetben szeretnének gyönyörködni. A panzió 28 fő igényes elszállásolását és 40 fős konferenciák megrendezését biztosítja. Tervek között szerepel egy kerékpár-út kiépítése Akasztó és a Horgászpark között.

Horgászpark
A Horgászparkba látogató vendégeink a komplexum területén található 5 horgásztavon, valamint egy 40 hektáros termelő tavon hódolhatnak a pecázás örömeinek. A tórendszer kialakítása során törekedtünk arra, hogy minden vendégünk megtalálja a kedvének megfelelő horgászvizet, ennek megfelelően különböző méretű és fajtájú halakkal telepítettük a tavakat. A rendszeres telepítés eredményeképpen a teljes horgász szezonban eredményesen lehet pecázni a tavon.

Tavak bemutatása
A Horgásztó 4,8 hektáron terül el, s benne vegyes telepítésű halfajok várják a pecásokat. A pontyok zöme 2,5-4kg-os, de az állomány 7-8%-a 5-12 kg közötti. Itt mindenféle módszerrel eredményesen horgászhatunk, de a horgászok nagy többsége a fenekező készségek használatát preferálja. A halak többségét 50-80m távolságban fogják. Csalinak a kukoricák különböző fajtáit, különösen a mézes kukoricát alkalmazzák, de bojlival, pellettel, pufival és élő csalival is kapásra bírhatjuk a pikkelyeseket. A pontyok mellett ritkábban foghatunk amurokat is. A tónak jelentős a keszeg és kárász állománya. Keszegre eredményes módszer a picker és feeder botok használata és természetesen az úszós készségek. Mind rakós bottal, mind 7-8 méteres spiccbotokkal jól meghorgászható az élő csalikkal gazdagított etetés. Match bottal 25-35 méter távolságban keszegekre és pontyokra is horgászhatunk.
A tóban vannak 2-8 kilogrammos csukák, 1-5 kilós süllők is, de ezekre ritkábban horgásznak, elsősorban tavasszal és ősszel.
A Csatornató és a Keszegezőtó egyenként 0,3 hektárosak, amelyekben főként keszegféléket, kárászokat, illetve néhány zsinórszaggató pontyot lehet fogni. Elsősorban a spicc és a rakós bottal horgásznak rajta. A szélessége 13-20 méter, a túlsó part így gyakorlatilag elérhető ezekkel is. Természetesen a match bot is igen kedvelt módszer.
Az Extrató és az Új Extratóra csak az üljön le, aki nagy halat szeretne fogni. Az itt úszkáló pontyok, amurok és lénai tokok mérete 5-20 kg közötti, amelyek néhány nagytestű kárász és keszeg társaságában várnak kifogásra. Elsősorban fenekeznek rajta, de javasoljuk az úszós módszert is. A specialisták rakós bottal is szép halakat fognak, természetesen a legprofibb felszerelésekkel. Az Extra, illetve Új Extratavon egyszerre legfeljebb 15-15 darab jegyet adunk ki, annak érdekében, hogy minden horgászunk kényelmesen hódolhasson a nagy halak iránti szenvedélyének. Ezeken a tavakon a 6 kg feletti halat vissza kell engedni a vízbe!
A 40 Hektáros termelőtavat elsősorban a nagy vízen való horgászat szerelmeseinek ajánljuk. A fogható halak mérete nem állandó, mivel termelőtóról van szó, az idő előrehaladtával egyre nagyobb halak, főként pontyok foghatók. Minden módszer eredményes lehet, főként, ha azt is belekalkuláljuk, hogy ezeknek a halaknak még nincs horogélményük. Ezen a tavon a horgászatot leghamarabb június 1. után engedélyezzük, de a pontyok méretének függvényében változhat az időpont.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Akasztó (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Cikkek

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:

Sensation Baits