Májas bojli recept Házi bojli készítés sikerrel

     Egy igazi májas bojli recept, amit házi bojli készítés során letudsz gyúrni egyszerűen.
    Kevés olyan tavat láttam, ahol ne lehetett volna fogni egy-két pontyot májas bojlival. Szerintem pontyra ez a legsikeresebb bojli, amit eltudsz készíteni. Sose törődj másokkal, fogadd meg a tanácsaimat és örülj a sikerednek. 
    Most megosztok egy májas bojli receptt veletek és bízom benne, hogy nektek is akkora örömet fog okozni ez a bojli recept, mint nekem. 

    Bojli készítés
    Intelmek:

    • Mi nem a szánkat jártatjuk feleslegesen hanem próbálunk neked segíteni bojlit gyúrni ! 
    • " Az életben az az idő amit horgászattal tudsz tölteni a legkevesebb így nem érdemes kétes eredtű cuccokkal kísérletezni ! "
    • Ha a receptből kihagysz valamit, az már nem lesz ugyanolyan fogós és ugyanolyan hatékony, mint ahogy mi elkészítettük és horgásztunk vele....  Kövesd a receptet és használd azokat az alapanyagokat, mint mi. 

     A bojlialapanyagok neveire kattintva bővebb információt kapsz  az adott termékről !

    • 225g kukoricacsíra liszt
      Magas fehérjetartalom, jó kötőhatás, olcsó, ponty szereti, alapnak tök jó lesz
    • 250g yellow birdi 
      Magvas, tojásos, piskótás,  kiváló alapanyag, jó kötőhatás, daráld le lisztre
    • 250g  dán extra halliszt 
      A piacon az egyik legjobb, legstabilabb dán halliszt 2012. óta, csak egy gyártótól vesszük, 72 % fehérjetartalom
    • 100g előemésztett halliszt
      Oldódó halliszt, a bojli oldhatóságában segít, egy aminosav bomba, extra táplálkozási ösztönt vált ki
    • 50g Májliszt 
      Magas aminosav összetétellel rendelkező alapanyag, tele vitaminnal és a halak imádják
    • 25g hemoglobin 
      A bojlinak ad egy kötőhatást és nagyon jó sötét színű lesz tőle a bojli
    • 50g Vérplazma por 
      A vérplazma egy rendkívül magas fehérjetartalommal rendelkező aminosav forrás, amitől a bojli állaga jól gyúrható lesz és főzés után picit rugalmas lesz, nem ugrik szét a bojli csővezéskor
    • 50g tojásfehérje por 
      Egy rendkívül magas fehérjetartalommal rendelkező aminosav forrás, a bojlit kikeményíti, de nem teszi zárttá
    • 100 ml liquid liver májkivonat 
      Ez egy enzimekkel kezelt  folyékony máj kivonat.  Ettől még a döglött hal is életre kel.
    • 20 ml lazac olaj 
      A lazac olaj egy nem túl zsíros, de jól oldódó halolaj, ami pont tökéletes választás májas alapanyagokhoz
    • 3 ml feketebors essszenciális olaj 
      Mivel a májas bojlira sokan azt mondják front érzékeny, egy kis bors csodákra képes
    • 1-2 ml fokhagyma esszenciális olaj
      Mivel a hagymás illatok kiemelik a májas bojlit,  egy hajszálnyi fokhagyma még vonzóbbá teheti a bojlikat.
    • 2 evőkanál só
      A só kicsit segít a tartósításban és meggátolja azt, hogy a bojlid belseje ha nem főne át, akkor megrohadjon, illetve kap a bojli egy pici plusz ízt !
    • 8-9 nagy méretű tojás 

    Bojli aromát nem használunk hozzá, ha szeretnéd liquid liverrel locsold le a bojlikat előző este mielőtt mész ki horgászni. A harcsa elméletileg nem eszi ezt a bojlit a fűszerek miatt !
    Ha bojli készítássel kapcsolatosan vagy bojlialapanyag érdekel keress bizalommal: 06309930205 

    Gábor voltam sziasztok
    forrás: https://www.sensationbaits.hu/