Őzetanyai bojlistó

Régió:   Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Kapcsolattartó:
Telefon:+36-20-933-8308
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2013-02-23 14:54:44
Forrás:http://www.ozetanya.hu
Vízterület: 24 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Bojlisjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma 25
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon GPS Északi szél. (fok) 48.047964
icon GPS Keleti hossz.(fok) 21.909485
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

2012-ben nyitó kapitális méretű halakkal rendelkező horgásztó egy 1974-ben létesített víztározó rendszer 24 hektáros vízfelületű része. A tározó egy homokdombokkal körülvett lapos mély fekvésű részből lett kialakítva, egy részben természetvédelmi területen, ahol a talajvíz pótlását a csapadékvizeket összegyűjtő és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét szinte átszelő IV. sz. főfolyás biztosítja kristálytiszta vizéből. A vízutánpótlás egész évben nagy biztonsággal megoldható még igen aszályos időszakban is.

A gyönyörű természeti környezetben pompázó tó 2006-ben teljesen fel lett újítva , és még ebben az évben 12.000 db ponty lett bele telepítve, amelyek mára elérték a 6-8 kg-os egyedsúlyt. Emellett az eltelt évek során mintegy 1.000 db 10 kg feletti ponty lakóhelye lett a tó. A 20+-os pontyok fogása sem lesz ritka a tavon, hiszen szép számmal vannak jelen ilyen méretű halak is. Meg kell említeni az amur állományt is, hiszen mintegy 150 db lett telepítve 2011-ben 12-26 kg közötti súlyban. A tóban természetesen ragadozóhalak is élnek, hiszen csak így biztosítható az ökológiai egyensúly. A parton 25 db 15 négyzetméteres stéggel rendelkező horgászhely lesz kialakítva. Horgászni csak a partról engedélyezett, de a bólyázáshoz és a meder feltérképezéséhez érkezéskor használható csónak. A tómeder mélysége átlagosan 1,5-2,5 méter, legmélyebb része 3,5 méter. Minden horgászhelyen van tűzrakóhely, és sátorozási lehetőség, valamint még ebben az évben tervezzük egyes horgászhelyekhez faház építését. Vendégeink részére kulturált wc és zuhanyzó áll rendelkezésére.
A kapitális pontyok darabszáma a közeljövőben tovább fog bővülni, hiszen tervben van a 20 hektáros horgásztavunk lehalászása, melyben 1989 óta zavartalanul növekednek a szebbnél szebb pontyok, amúrok, hiszen az 5 kg feletti példányokra elviteli tilalom van. Szeretettel várunk minden horgászt, aki igazi természetes tavon, vadregényes, de rendezett környezetben szeretné megfogni álmai halát.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

http://bojlisto.ozetanya.hu

Környék leírása

Megközelíthetőség

4-es úton Nyíregyházán keresztül Záhony fele a Székelyi letérő előtt 1 km-rel jobbra a 294 és 295-ös km szelvény között található.


Váltás nagyobb térképre

4-es úton Nyíregyházán keresztül Záhony fele a Székelyi letérő előtt 1 km-rel jobbra a 294 és 295-ös km szelvény között található.

Cím

Helyszín

Székely (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Cikkek

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:

Sensation Baits