Nagyréti-tó

Régió:   Békés megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2017-07-16 20:47:50
Forrás:
Vízterület: 15 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Bojlisjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma 18
icon Szép kártya elfogadás icon
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon GPS Északi szél. (fok) 46.694138
icon GPS Keleti hossz.(fok) 21.162987
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A Nagyréti-tó Békés megyében, Békéscsaba központjától 9 kilométerre található. Megközelítése a 44-es út és a Veszely-Gerla összekötőút felől lehetséges. A Zöldprofil Kft. által üzemeltetett síkvidéki, körtöltéses halas, ill. horgásztó 2014-ben készült el, beüzemelésére 2015-ben került sor. A tó 23 hektár területen fekszik, nettó vízfelülete 15 ha. A tó a Catch & Release (Fogd meg és engedd vissza) elv alapján üzemel, tehát halat elvinni nem lehet.

A tó sajátossága, hogy kiválóan alkalmas horgászversenyek rendezésére, mivel a horgászállások előtti horgászható terület, a tófenék domborzata, valamint a vízmélység közel azonos, így a versenyfeltételek is kiegyenlítettek. Az átlagmélység 2.3 méter, a mederfenék akadó mentes, egyenletes felületet képez. A tó hosszában nádsövénnyel elválasztott, a halak védelmének céljából akadók nem kerültek kihelyezésre. A tó vízellátása (Fehér-Körös, Gerlai holtág) egész évben biztosított, a vízszint stabilan, a stég magasságától számítva 25-35 cm közötti-sávban tartható.

A tó nagytestű pontyokkal került betelepítésre, melyek súlya 5 és 10 kg között van, de nagyobb példányok is találhatóak benne. A ragadozóhal állomány szürke harcsából, csukából és süllőből tevődik össze. A nyugati és keleti oldalon egyaránt 9-9 db horgászállás került kialakításra, egymástól való távolságuk 57 m. A stégek mérete 6x4 méter, ami a hat bottal történő horgászathoz kényelmes hozzáférést biztosít. Az állásoknál jelenleg csak elektromos szekrény és sátorozási lehetőség található.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

A bojlis horgász a fogd meg és engedd vissza elvet vallja és gyakorolja, így valamennyi halat köteles visszaengedni.

A Nagyréti-tó elsősorban sporthorgász tó, ahol a tapasztaltabbak, megfelelő felszereléssel rendelkező horgászokat várjuk.

Az állásokon horgászni maximum 6 bottal, botonként 1 - 1 horoggal lehet. Legfeljebb 2-es méretű, szakáll nélküli vagy mikro sazakállas horog használható. A horog által okozott súlyosabb sérülést kezeljük fertőtlenítővel. Horogszabadító használata ajánlott.

A tavon fonott főzsinórral és fonott dobóelőkével horgászni tilos! Fonott zsinór kizárólag horogelőkeként használható. A végszereléknek elhagyósnak kell lennie.

Az etetés ne legyen túlzott mértékű, ne használjunk olyan etetőanyagot és csalit, amely károsítaná a halak egészségét.

Sűrű szövésű, nagyméretű merítőháló, valamint ponytmatrac használata kötelező a sérülések elkerülése végett.

Bójázásra kizárólag dőlőbója használható, amit távozáskor kötelező összeszedni.

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Békéscsaba (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

VideókCikkek

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:

Sensation Baits