Ezersziget horgásztó
Település: Nézsa
Régió: Nógrád megye
Kapcsolattartó: Telek László, tógazda
Telefon: 36-30/935-32-60
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://www.ezerszigethorgaszto.hu/
Vízterület nagysága: 3.7 ha
Adatlap frissítve: 2014-02-09 15:14:18
Forrás: http://www.ezerszigethorgaszto.hu/
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó : Sportjegy
Csónak használati lehetőség :
A végszerelék behordása engedélyezett :
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett :
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett :
A bojlisállások különálló horgászhelyek : Nincs megadva
Bojlis horgászállások száma : Nincs megadva
Szép kártya elfogadás : Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség : Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok) : 47.836301
GPS keleti hosszúság /lng (fok) : 19.296608
Rekordfogások :
Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva

Általános ismertető
Az Ezersziget Horgásztó Budapesttől 40-50 km-re (40-50 perc), Váctól 21 km-re, a Nógrád megyei Nézsa település határában található. A horgásztó könnyen megközelíthető: Budapestről a 2/A autóúton 40-50 perc alatt, Vácról 20 perc alatt érhető el, Nézsára beérve a templomnál kell lekanyarodni. A csodálatos természeti környezetben fekvő tó területe közel 5 hektár. A horgásztó a Cserhát-hegységben a Vas-hegy lábánál, panorámás, nyugodt, csendes környezetben helyezkedik el. A tavat dombok és erdők övezik. Piros túra útvonalon megközelíthető a Vas-hegy és a Csővári-vár.

Rendkívül közkedvelt a rakós- és matchbotos horgászok körében a szigetekkel tarkított első rész, a nagyobb vízfelszín pedig a nagyhalra és amurra vágyóknak nyújt sikerélményt. A tó tengerszint feletti 260 méteres magasságon helyezkedik el, az átlagmélység 1,8 méter, a meder 2-4 méteres árkokkal szabdalt, iszapmentes.

Próbálja ki Ön is családjával vagy barátaival az Ezersziget Horgásztavat, szerezzen felejthetetlen horgászélményeket, garantáljuk, hogy nem fog csalódni.

Fogható halaink
Ezersziget Horgásztó, Nézsa
Süllő (1 kg-tól 7 kg-ig)
Tokhal (7 kg-tól 20 kg-ig)
Ponty (1 kg-tól 22 kg-ig)
Amur (1 kg-tól 22 kg-ig)
Busa (1 kg-tól 20 kg-ig)
Keszeg (0,5 kg-tól 4,5 kg-ig)
Kárász (0,2 kg-tól 0,8 kg-ig)
Aranykárász (0,3 kg-tól 1,7 kg-ig)
Harcsa (1 kg-tól 50 kg-ig)
Csuka (1 kg-tól 10 kg-ig)
Balin (1 kg-tól 5 kg-ig)

Napi áron bármennyi hal elvihető!
Horgászat Árak
Általános horgászrend
Az Ezersziget Horgásztavon ENGEDÉLYEZETT az etetőhajó használata.
Az Ezersziget Horgásztavon kizárólag napijegy megváltása után lehet horgászni, amely a helyszínen megvásárolható. A napijegyet a horgászat végéig meg kell őrizni!
18 éves kor felett Felnőtt napijegy váltható, amely 2 bottal történő horgászatra jogosít, botonként maximum 2 horoggal.
14 és 18 éves kor között Ifjúsági napijegy vásárolható, amely 1 bottal történő horgászatot engedélyez, maximum 2 horoggal.
14 éves kor alatt Gyerek napijegy választható, amely kizárólag Felnőtt napijeggyel együtt érvényes és 1 bottal történő horgászatot tesz lehetővé, maximum 2 horoggal.
Csak a biztosan elvinni kívánt halat szabad a haltartó szákba helyezni. A szákba helyezett halak cserélgetése TILOS. Aki e szabályt megszegi, ki lesz tiltva a tóról!
A 4 kg feletti pontyot, amurt, harcsát és csukát, valamint a 1 kg feletti keszeget a kifogást követően VISSZA kell engedni a tóba, ezen halak nem vihetők el, így szákban sem tárolhatók. A tokhal és az aranykárász az Ezersziget Horgásztavon védett, így ugyancsak nem vihetők el. Kérjük ezen halak kíméletes kezelését és visszaengedését a tóba.
Mennyiségi korlátozás nélkül, bármennyi hal napi áron elvihető (pl. ponty, amur).
Merítőszák használata KÖTELEZŐ!
Ezersziget Horgásztó, Nézsa
A kifogott halakat kíméletesen kell visszaengedni, illetve kezelni. Tilos a halak kopoltyújába nyúlni és egyéb módon sérülést okozni. A kifogás során megsérült halakról azonnal értesíteni kell a halőrt, illetve a sérült halakat le kell adni a halőrnek.
A pergetés, a többágú horog és a fonott zsinór használata szigorúan TILOS!
A halőr a horgásztó egész területén jogosult a horgászok felszerelési tárgyainak és járműveinek átvizsgálására.
Távozás előtt a horgász és kísérői külön felszólítás nélkül köteles a halőr háznál (halőrnél) kijelentkezni, valamint a teljes felszerelésüket ellenőrzés céljából bemutatni a halőrnek. A horgásztó területéről kihajtó minden gépkocsi ellenőrzésre kerül.
A gáton lévő horgászhelyeket csak gyalogosan lehet megközelíteni. A járműveket az erre a célra kijelölt parkolóban kell hagyni. A halőrház oldali részre gépkocsival is engedélyezett a behajtás, 500,- Ft / személygépkocsi parkolási díj fejében.
A tó egész területére háziállatot (kutyát, macskát, stb.) bevinni kizárólag a tógazda engedélyével lehet. A tulajdonos köteles arról gondoskodni, hogy háziállata a többi Horgásztársat ne zavarja.
A zsilipre felmenni, valamint a tóban fürödni, illetve háziállatot fürdetni szigorúan TILOS és életveszélyes.
Tűzrakás csak a kijelölt tűzgyújtási helyeken engedélyezett. Cigaretta, csikk és egyéb tűzveszélyes anyag eldobása szigorúan TILOS. Tűzveszélyes anyag eldobása az Ezersziget Horgásztóról történő azonnali és örökös kizárással jár!
Sátorozni kizárólag a tógazda engedélyével, az általa kijelölt területeken lehetséges, műszakonként 500,- Ft / sátor díj fejében.
A csodálatos környezet, illetve a növényzet megóvása érdekében a tó egész területén TILOS a szemetelés. A horgászat befejeztével mindenki KÖTELES a saját horgászhelyén a szemetet összeszedni, a kihelyezett szeméttárolókba kidobni és a horgászhelyet eredeti állapotába átadni. A szemetelés az Ezersziget Horgásztóról történő örökös kizárással járhat!
A horgásztó területén található létesítmények (asztalok, padok, építmények, stb.) megrongálása szigorúan TILOS. A létesítményekben keletkezett kárt a rongáló köteles teljes mértékben a tulajdonosnak megtéríteni.
Környék leírása
Megközelíthetőség
Térkép
Cím
Helyszín: Nézsa (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók
Ezersziget horgásztó
Ezersziget horgásztó
Ezersziget horgásztó
Ezersziget horgásztó
Ezersziget horgásztó
Ezersziget horgásztó
Ezersziget horgásztó
Ezersziget horgásztó
Ezersziget horgásztó
Ezersziget horgásztó
Ezersziget horgásztó
Ezersziget horgásztó